home | kungfu | school | lesinfo | proefles | foto | links | nieuws | overig | contact | english
 

Veel gestelde vragen


1) Is Hung Ga hetzelfde als Hung Gar?
Ja, voor het Hung Ga worden ook de namen Hung Gar, Hung Kuen, Hung Kyun en Hung Kar gebruikt. De Chinese tekens kunnen op meerdere wijzen in het Westerse schrift worden geschreven. In het Nederlands zou de uitspraak eigenlijk meer iets van ‘Hoeng Kah’ of ‘Hoeng Kuun’ zijn.

2) Hoe word je lid na een proefles?
Na de proefles kun je de volgende les (of een van de volgende lessen) gewoon weer komen. Je dient dan direct de eerste contributieperiode te voldoen en je ontvangt een inschrijfformulier (er worden GEEN inschrijfkosten in rekening gebracht).

3) Welke overige kosten komen er allemaal bij kijken?
Na de eerste periode van 3 maanden wordt er van je verwacht dat je in kungfu-kleding komt (eerder mag natuurlijk ook). Deze kungfu-kleding bestaat uit een zwarte kungfu-broek, witte sjerp en zwart T-shirt. Wij kunnen je hierbij behulpzaam zijn door middel van kortingsregelingen bij leveranciers. De kosten voor de kungfu-kleding bedragen ongeveer 40,- euro. Eventueel kun je zelf nog zaalsportschoenen aanschaffen, maar je mag ook op blote voeten trainen.
Als je later met wapens aan de slag gaat, moet je deze zelf aanschaffen. De kosten voor wapens kunnen erg variëren, houten oefenwapens zijn meestal wel goedkoop verkrijgbaar. (Zie bijvoorbeeld de internetwinkel www.kungfusupply.nl)

4) Moet je lenig zijn voor kungfu?
Voor het Hung Ga kungfu hoef je niet lenig te zijn. Vanzelfsprekend doen we wel mobiliteits-/flexibiliteitsoefeningen om soepel te worden en te blijven. 
 
5) Wordt er ook gespard?
Ja. Hoewel geen hoofdonderdeel, wordt er ongeveer een keer per maand ook gespard. Dit reikt van sparoefeningen als een vrij gevecht zonder snelheid en zonder kracht, zodat je je inzicht in de kungfu-technieken kunt ontwikkelen, tot aan sparren met bescherming waarbij bijna alles mag. Het echte sparren is echter NIET verplicht – in een deel van de zaal kun je dan gewoon individueel vormen oefenen.
Opmerking: Het sparren is geen hoofdonderdeel in kungfu, omdat bij het sparren normaal gesproken slechts een klein arsenaal van de kungfu-technieken kan worden gebruikt. Veel technieken zijn namelijk gericht op het uitschakelen van de tegenstander door 'zwakke' plekken aan te vallen, zoals het kruis en de ogen. Bij het sparren is dit natuurlijk niet mogelijk. We sparren daarom slechts af en toe.

6) Waar kan ik meer informatie vinden over het Hung Ga kungfu?
Een website met veel informatie in het Engels is www.hungkuen.net. Daarnaast zijn er redelijk veel filmpjes van Hung Ga op youtube te vinden. Hierbij wordt ook vaak de spelling ‘Hung Gar’ gebruikt.

7) Is het ook mogelijk om een keer te kijken?
Nee, het is alleen mogelijk om een proefles actief mee te doen. Helaas heeft de ervaring namelijk geleerd dat kijkers toch storend en afleidend werken tijdens de les, omdat er vaak meerdere mensen tegelijk kwamen kijken en mensen vaak ook nog meerdere keren kwamen kijken. Ook trainen we (vaak) met metalen wapens en daarbij is elke afleiding er gewoon een te veel.
Bovendien, als je echt interesse hebt, is het veel beter om het kung fu direct te ervaren door een proefles te volgen. Zie voor een proefles de menuoptie Proefles.

8) Geven jullie ook seminars op scholen/voor bedrijven?
De kungfu-lessen worden gewoon als hobby gegeven, naast een normale fulltime job. Daarom hebben we geen tijd om door de weeks seminars voor bijvoorbeeld middelbare scholen en bedrijven te houden.

9) Kan ik ook privéles krijgen?
Ja, privélessen zijn op afspraak mogelijk in het weekend of op maandagavond. De kosten hangen af van de wensen en of er een zaal moet worden gehuurd. Privélessen kunnen ook door vriendengroepjes samen worden geboekt. Neem contact op per e-mail voor meer informatie.

10) Ik woon verder weg van Utrecht, en ben toch erg geïnteresseerd in het Hung Ga. Wat zijn de mogelijkheden?
Voor mensen die verder van Utrecht af wonen en waarvoor de doordeweekse lessen niet haalbaar zijn, bieden we eens per maand een zondagles van meerdere uren aan. De kosten hiervoor zijn vergelijkbaar met die van een maand doordeweekse lessen. Zie het kopje ‘Zondag’ in het lesrooster. Ook zijn er privélessen mogelijk in Utrecht

11) Ik heb nog veel meer vragen. Hoe zit het met…?
Met vragen kun je altijd na de les/proefles terecht bij de leraar. Ook kun je van de e-mail gebruikmaken voor vragen.

 bewerk pagina